Rövid leírás

Zavarosak a folyamataid, mintha minden osztály a másik ellen dolgozna. Napi négy órád megy el azzal, hogy felelőst keress egy hibáért, mert azt sem tudjátok kinek kellene felelnie érte, nemhogy ki csinálta valójában.

Van köztünk általános folyamatfejlesztési, lean, supply chain, supply chain planning, demand planning és HR tanácsadó. Alapítónk, Dorka múltjának hála supply chain lábunk folyamatfejlesztésben erősebb, de nem zárkózunk el a HR folyamatoktól sem, sőt.

Amiben nem hiszünk (de úgy nagyon nem), az a teljes business process re-engineering, úgyhogy ha BPR-t szeretnél, ajánlunk szívesen olyat, aki vállalja helyettünk. Amit mi csinálunk az az, hogy úgy húzzuk újra a folyamataidat, hogy közben a szervezeted is megtanítjuk arra, hogy hogyan lehet a legjobban működtetni utána a letisztított rendszereidet. A folyamatfejlesztési csapatunkban mindig van egy generalista, aki a projektmenedzsment framework-ért felel, és egy-két-három specialista, aki az adott iparághoz, szakterülethez a legjobban ért. A csapatban mindig van képzett coach és tréner, kedvencünk az, ha társtémákat is magunkra húzhatunk. Például összehúzzuk két társosztály működését, vagy kialakítunk egy új termék bevezetési folyamatot, ami közben kiesik, hogy bizony a meetingkultúrán is van még mit fejleszteni, úgyhogy átnyúlhatunk oda is.

Jelenleg dolgozunk FMCG-ben, építőiparban, IT szektorban. Előbbi kettőben sales & operation planning folyamatok újrahúzásáért, előrejelzéstervezés kialakításáért felelünk, utóbbiban HR folyamattanácsadással támogatjuk a HR rendszerek létrehozását a frissen felnőtt cégben.

ha minden jól megy mi az eredménye?

power_settings_new Felesleges hurkok nélkül fogtok dolgozni.
power_settings_new Átlátható, egyszerűen működtethető folyamatokat alakítunk ki.

Kapcsolódó cikkek

Meddig jut még ügyfél a kísérteteknek?

Mai #idegentollak rovatunk szerzője Schall Krisztina, a BrandCruiter ügyvezetője, aki bemutatja nekünk mi az a ghosting. Sajnos szinte biztosan találkoztál már vele, max. nem tudtad, hogy így hívják.

person Schall Krisztina today 2020-06-09

Ha nem bízol a home officeban, a szervezetedben nem bízol

Ahogy szépen lassan haladnak vissza a cégek az irodákba, egyre több és több helyről bukkan fel az indokolatlan öröm a felsővezetés részéről.

person Nagy-Józsa Dorottya ACC today 2020-05-29
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel