Sok teamcoachingot, tréninget, workshopot, csapatépítést tartunk, aminek következtében egy rakat terembérlet-felajánlás érkezik hozzánk. Mert nekünk nemhogy saját irodánk nincs, de még tréningtermünk sem. Botrány. (Egyébként miért lenne ilyesmink, ha ezerszer olcsóbb alkalmakra bérelni? Na mindegy.)

erdore_nezo_1.JPG

Ennek kapcsán felmerült bennünk, hogy összeszedjük, nálunk mik szoktak azok a szempontok lenni, amik egy többnapos, vidéki tréninghelyszín kiválasztásánál előjönnek. Tételezzük fel, hogy a coachaid már megvannak (ha nincsenek, szóljál!), és koncentráljunk most kizárólag a helyszínre.

1. Buborék

Első és legfontosabb szempont. Olyan helyszínt kell válassz, ami atmoszférájában, helyszínében, hangulatában alkalmas arra, hogy magatok köré húzd azt a buborékot. What happens in Vegas, stays in Vegas. A vidéki agytágítások legfontosabb jelmondata. Nem azért, mert jobb nem emlékezni rá ("Szóljatok a takarítóknak, hogy nagyon figyeljenek, állatira forognak a szobák!"), mi történt.

Hanem azért, mert ha jól raksz össze egy ilyet coachként, akkor el tudod érni, hogy tíz évvel később is úgy emlékezzenek rá, hogy emlékszel mit mondtál Hajdúnánás-alsón?

bonne_chance_pano_2019.JPG

Nem kell közel lennie, nem fontos, hol tudsz parkolni, nem fontos, hogy 12 percnél ne legyen messzebb a fővárostól. A fontos az, hogy amikor kiszállsz az autódból, akkor úgy csukd rá azt az ajtót, hogy arra a pár napra arról is elfelejtkezz, hogy kocsival jöttél. Te is, aki tartod, és Ti is, akik résztvevőként érkeztetek.

2. Kaja

Barathi Tamás kollegám említette egyszer egy előadásán, hogy mikor felmérték, hogy mi az ami a leginkább érdekli a munkatársakat a cégnél, akkor az első és legfontosabb kérdés bennük mindig az: "Mi a kaja?"

Szomorú, de ez van. Maslow, az maslow. Lecsukattál 10 laptopot, kikapcsoltattál 10 telefont, elraboltál 10 felsővezetőt/középvezetőt/csoportvezetőt a csapatától, a cégétől, a melójától 48 órára, vagy többre. Tartsd jól őket. Tényleg.

kacsamell_sult_polenta.JPG

Ha nem akartok brutál mély munkát, főzzetek, vagy főzzetek előtte vagy utána. Ha nem akartok közben főzni, akkor is tegyenek hozzá ezek a közös étkezések ahhoz, ahogy együtt vagytok. Válassz olyan helyet, ahol te is kavargathatod a bográcsot, és rátok is olyan minőségben főznek, hogy egyetlen szájhuzogatást sem tapasztalsz utána. Lehet, hogy apróságnak tűnik, de ezek azok a nüanszok, amiken el tud csúszni egy többnapos sztori is. 

3. Legyen pont akkora, amekkora Neked kell

A létező legkiábrándítóbb, amikor az intimnek (értsd jól) szánt csapatépítésből az lesz, hogy a csapat nemhogy nem épül, hanem alig találkozik, mert a gigahotelben egy standard őszön 12 különböző felsővezetői csapat találkozik össze a teraszon.

Amiből az lesz, hogy másfél óra múlva már az összes nagykutya azon fog dühöngeni, hogy lásd a másik csapat mindegyike Audival jött, nekünk meg ugyanazon a szinten csak Fordunk van (#truestory).

pizzakert.JPG

Nem egymás ellen akarod a közösséget kovácsolni, hanem egybe. Hogy azt az mélységű munkát elérd, ahol érdemi változásokat tudsz beindítani, nyugodt, higgadt térre van szükséged.

4. Levegő

Aki sokat coachol sétálva (lásd mi), saját bőrén is tapasztalja, hogy milyen elképesztő sokat hozzátesz egy beszélgetéshez, ha közben levegőt lehet venni. Legyen terasz, legyen kilátás, legyen hatalmas kert, legyenek fák, legyen oxigén. Amennyi csak lehet. Ne halld munka közben a másik csapatot a gipszkartonon keresztül, ne sétáljanak el a teraszablakok előtt. 

Ha ezekre figyelsz, van egy rendesen összerakott folyamatod (például tudod miért mentél oda, mit várnak tőletek és mit fogsz csinálni), és egy erős coachod, aki összerakja, erősebb lesz a közösséged. Arról nem beszélve, hogy adsz nekik azokból az élményekből, pillanatokból, amikre két évtized múlva is emlékezni fognak.

zalai_dombsag_osszel.jpg

Csak hogy ne hagyjunk konkrét tipp nélkül, a mi aktuális kedvencünk a Bonne Chance, ahonnan a képeket is hoztuk. Az M7-es tökéletesen járható hétköznap, Bázakerettyére le lehet érni normális idő alatt, de távol van annyira, hogy rendesen be lehessen csapni az irodaajtót magad után.

A hely maga zseniális, első légvételre hozza a "megjöttem" életérzést, ahonnan coachként könnyű dolgunk van indulni. Hab a tortán, hogy lehet főzni is (el is fogunk menni és kipróbáljuk reméljük még ősszel), de maga az étterem is Gault&Millau toplistás régóta, ők sütik a kenyeret, saját savanyúságaik vannak, helybeli termelőktől vásárolnak. Mindehhez kíváló értékelésű a tripadvisoron is, szóval nem mi vagyunk elfogultak. De lehetnénk is akár, megérdemlik.

Ha a Bonne Chance-ba szeretnétek menni, itt kereshetitek őket. Ha coachot is kerestek hozzá, minket meg az info@y2y.hu-n. De akárhova is mentek, akárkivel, erre a 4 pontra figyeljetek!

Megosztom

Ajánlott cikkek

Hírlevél feliratkozás

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel