Rövid leírás

A team coachingon nem ülünk a tábortűz körül, nem iszunk (#truestory), nem bowlingozunk, nem lőjjük egymást festékpatronokkal. Ehelyett professzionális coaching módszertan segítségével összerakjuk magát a csapatotokat.

A team coaching célja, hogy az azonos célért, a coaching kívül is együttműködő team működését segítsük. Nem csapatépítés, nem fogunk inni, mégis jobb lesz utána. Ha a teamcoach jól végzi dolgát, a felszínre kerülnek azok a működési nehézségek, hatékonytalanságok, amelyek eddig akadályozták a teamet. A mi dolgunk, hogy ezeken átsegítsük a csapatot, a munkát pedig ti fogjátok elvégezni. 

Egy teamcoaching folyamat nagyon változó hosszúságú lehet, ha muszáj lenne sztenderdeket megfogalmazni, akkor azt mondanánk, hogy 3x4 óránál kevesebbre biztos nem vállalkozunk. Online dolgozva az action learning irány remekül tud működni, offline szívesen megyünk a cselekvésorientált módszertan irányába. 


A coach team coachingban is a co-creation-re törekszik (szépen beszéljük a magyart, igen :) ), azaz a team és a coach együtt alakítja az adott alkalmakat, a coach az adott helyzet szükségét felismerve reagál, és tekeri a kormánykereket. Diagnosztikai interjú biztosan megelőzi ezt a folyamatot is, ezt nem fogod megúszni. Amit nem szeretünk, az a magas létszám, úgyhogy tantermi fejlesztésnél 12 főig, online 8-ig vállaljuk a létszámot.


Action Learning Team Coaching


Az Action Learning egy bevált módszertan, amely sokak szerint módszertanilag nem is köthető a teamcoaching alá. Szerintünk sem, mégsem tudunk neki jobb helyet, mint itt.


Miért jó ez a módszertan?

Gyakorlatias, gyors és direkt hasznot hoz a résztvevőknek, nem (csak) indirekt módon épülnek be a tapasztalatok a működésbe.

 • Résztvevőként fejleszted magad és mások fejlődésében is aktív szerepet játszol

 • A fejlesztés során azonos csoporttal dolgozol – csapatépítésnek sem utolsó

 • Saját coaching szemléleted fejleszted, ami vezetőként kimondottan értékes

 • Tágítod a gondolkodásmódod – megismered egy adott helyzet sokféle olvasatát

 • Aktuális, fontos témákkal dolgozol, így nem kérdés, hogy a program végeztével használod-e

 • 90% gyakorlat – elméletet csak kiegészítésként fogsz hallani, ha a témához szükséges

 • Lehet cégen belül,  vagy akár nyílt csoporttal is Action Learninget tartani

Mire van szükség?

 • 5-7 elkötelezett résztvevőre, akik a teljes folyamat során vállalják, hogy jelen lesznek. A résztvevők azonos szinten lévő munkatársak, de legalábbis nem egymás beosztottjai

 • Egy team coachra – ez a mi dolgunk.

 • Egy indító alkalomra, ahol a módszertan kevés, de annál fontosabb alapszabályát, a kérdezés és a visszajelzés technikáját fejlesztjük.

 • Alkalmanként 1-3 témagazdára a résztvevők közül

 • Fontos, releváns, valóban megoldandó témákra, amiért a témagazda valóban felelősséget vállal

Az Action Learning a probléma megoldásáról (akció) szól. Egyéni nehézségek megoldása csoportos módszertannal, a csapat együttműködésével, miközben minden résztvevő fejlődik.

Group coaching, csoportos coaching:


A csoportos coaching, group coaching résztvevői nem egy team tagjai a való üzleti életben. Lehetnek egy cég külön részlegeinek tagjai, vezetői, de nem is kell, hogy feltétlen azonos cégből kerüljenek ki.  A csoportban egyéni kérdésfeltevéseiket akarják jobban megérteni és azokra megoldást találni. Mindezt a coaching módszertanával teszik, ahol nemcsak a coach kérdez, tükröz, támogat, konfrontál, hanem hasonlóképpen akár a csoport valamennyi tagja. A csoportos coaching így egy olyan fejlesztési eszköz, amely az egyéni fejlesztésre törekszik - a csoportdinamikát kihasználva. Ha a tagok egy cégből kerülnek ki, akkor ettől függetlenül természetesen csapatépítő hatással is rendelkezik - megint csak alkohol, és sárban ugrálás nélkül. :) 

2020 nyara óta minden minimum négy órás online vezetőfejlesztésünk/team coachingunk után elültetünk egy fát. Reméljük, ha kicsit is, de ezzel is hozzá tehetünk ahhoz, hogy egy élhetőbb világot hozzunk létre Nektek - magunknak. #atierdőtök #amierdőnk.

ha minden jól megy mi az eredménye?

trending_up Asztalra tesszük, és megdolgozzuk az elakadásaitokat.
trending_up Hatékony együttműködésre lesztek képesek.

Ok, nézzük meg,

mit segíthettek.

Igyunk egy kávét!

Jelentkezem

Kapcsolódó cikkek

Hogy kezdjek képzés-fejlesztési programba?

Mielőtt képzés-fejlesztésbe kezdenél, akár velünk, akár bármelyik kollegánkkal a piacon, menj ezen végig.

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2024-05-24

Disney terápia - Hamupipőkén túl

Kahler drivereit ennél jobban még nem mutatta be senki. Márpedig kötelező.

Makrai Fanni Makrai Fanni today 2024-05-06
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel