Rövid leírás

Sales & Operations folyamatok, meetingek, sok helyen vannak hazánkban is. De hogy ezek elérik-e hatásukat, valóban tartalmaznak-e minden olyan pontot, ami a hatékony működéshez kell, na ebben már nem szép a kép egyáltalán.

A S&OP-k érettségét sok országban vizsgálják, skandináv cégeknél és amerikaiaknál vannak jó példák, de itthon elenyésző (értsd, zéró-közeli) az olyan, ahol az érettség legmagasabb szintjét elérték volna a cégek. Helyette működik valahogy, és jellemzően érdemi változások - akár jó, akár rossz irányba akkor következnek be, mikor új ügyvezető lép a céghez.

Akkor profitálhatsz leginkább az S&OP folyamatauditból, ha ügyvezetőként, sales vagy supply chain igazgatóként azt látod, vannak S&OP folyamataitok, de mintha nem hozná a várható eredményt. Nem elég jó az előrejelzéspontosság, magasak a készletek, indokolatlanul magasak a selejtezési költségeitek, akadoznak a promóciók, termékhiányok vannak, folyamatos az egymásra mutogatás a sales és a suppy chain között, stb. 

Átvilágítjuk a mostani működéseteket, résztveszünk pár S&OP meetingen, majd kaptok egy objektív, külső képet arról, hogy mi az, ami jól működik, mi az, amit fejleszteni tudnátok, és hogyan. Miből mit lehet nyerni, mit kellene még mérni, amit eddig nem tesztek, mi az amit el lehet felejteni, mert nincs hozzáadott értéke. 

  • Megnézzük, hogy hogy lehetne fejleszteni az S&OP folyamataitokat.
  • Objektív képet kaptok, milyen érettségű az S&OP rendszeretek.

Csapattagok

Nagy-Józsa Dorottya PCC
Esztergályos Orsolya
Matskási Zoltán
Somlai Dániel ACC

ha minden jól megy mi az eredménye?

trending_up Megnézzük, hogy hogy lehetne fejleszteni az S&OP folyamataitokat.
trending_up Objektív képet kaptok, milyen érettségű az S&OP rendszeretek.

Ok, nézzük meg,

mit segíthettek.

Igyunk egy kávét!

Jelentkezem

Kapcsolódó cikkek

A vezetésben nincs rövidtáv

A vezetés szerep, de nem színjáték, ahol a Hamlet két monológ között a büfében cigizve ihatja a duplakávét.

Bezerédy-Herald Balázs ACC Bezerédy-Herald Balázs ACC today 2021-06-20

Amit félreértesz a mentoringgal kapcsolatban

Még 2017-ben írtam mentoring témában cikket a blogunkon. Azóta többedik ügyfelünknél veszünk részt tanácsadóként vállalati mentoring rendszer kiépítésében, több partnerünknél támogatjuk a mentorokat tréninggel, coachinggal. De van két félreértés, amit rendre, mindenhol el kell oszlatnunk az elején. Ezeket.

Bezerédy Herald Balázs ACC Bezerédy Herald Balázs ACC today 2021-03-24
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel