Arra jó egy blog egy coachnak, hogy felteheti azokat a kérdéseket, amiket élőben nem ildomos:Szóval, miért nem tudsz gépelni, mondd meg nekem?!

Ha te egy átlag blogolvasóm vagy, akkor 30 év körül lehetsz, ami azt jelenti, hogy kb. 15 éve van emailcímed. 15 éve válaszolsz nap, mint nap 10 haverod levelére. Másik 10-nek írsz.

Ez 20 email az év 365 napján, 15 éven keresztül, tehát összesen 109500.

Aztán 18 évesen elmentél egyetemre, ahol koptattad a padokat mondjuk 5 évig. Sajnálom, hogy megint azzal jövök, mint édesanyád, de esküszöm addig kellett volna, igen. 5 év alatt a fejedbe vertek még 80 tantárgyat, felkészültél 160 zh-ra, átnéztél, megírtál, kihúzófilceztél 40000 oldalnyi jegyzetet, összeraktál 6 dékáni kérvényt a 100. utóvizsgádhoz, és reméljük a legjobbakat: megírtál egy szakdolgozatot.

Legyen ez összesen napi 20 emailnyi mennyiség, a nyarakat leszámítva ez 5 év alatt 25000.

typing-ergodox.jpg

Aztán elkezdtél dolgozni, tegyük fel azért már egyetem mellett is, mert a kihúzófilcek csak nem kötötték le az összes energiádat.

Tehát dolgozol mondjuk 10 éve. Ha csak 230 napot dolgozol évente, és csak napi 50 emailt írsz meg a munkahelyeden, az még 115000 email. (Ez egy brutál alulbecsült szám, számold össze egyszer.)

Magyarán az elmúlt pár évben összesen 249500 email. Ha emailenként csak 3 percet spórolnál azzal, hogy nem úgy gépelsz, mint egy köszvényes pingvin, már spóroltál volna 12475 órát. Ha feltesszük, hogy csak ébren gépelsz - bár az olvasók között már van Z generációs jócskán és róluk, azért több, mint merész ilyesmit feltételezni -, és 8 órát alszol egy nap, akkor ez nem kevesebb, mint 780 nap.

Az elmúlt 15 évből 2.13 évet dobtál ki az ablakon csak és kizárólag azért, mert nem tudsz gépelni.

És akkor még azt össze sem számoltam, hogy mennyit vesztesz azzal, hogy minden áldott céges email megszólítását átállítod vastag betűre, hogy folyton aláhúzod az alcímeket, hogy lazacszínűre színezgeted szegény táblázatok fejlécét, és még sorolhatnám. 

És szeretném jelezni, hogy a fenti becslésből egy az egyben maradt ki a facebook, az insta, a messenger. Sőt a régi chatszobákat se számoltam bele, pedig most már csuklasz rendesen.

780 nap.

Ennyit spóroltál volna, ha rendes tempóban gépelsz, nem kellene neki állni megtanulni?

A szemét munkáltatók meg még egy átkozott túlórát se hajlandóak kifizetni, igaz? Gyorsabban kellene dolgozni, that's it.

Ha tudsz gépelni, például itt letesztelheted milyen gyorsan, én 96 wpm-et (word per minute) kaptam eredménynek. Ha 60 alatt vagy, gyakoroljál. Nem úgy, hogy még többet dolgozol lassan, hanem úgy, hogy szerzel egy szimpatikus programot és megtanulsz gyorsabban gépelni. 

Van még 4x15 éved hátra, csak nem akarsz további 8.5 évet kidobni a kukába.

 

Gyere, kövess facebookon, meg instán, ahhoz nem kell tudni gépelni se!!!

 

kép innen: https://www.romanzolotarev.com

Megosztom

Ajánlott cikkek

Hírlevél feliratkozás

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel