A csapból is ez az átok "új normális"-téma folyik, konferenciákat rendeznek rá már, ha rákeresel bármilyen nyelven, több találatot kapsz rá, mint a napi ajánlott vízbevitelre. Pedig tök jó lenne, ha az utóbbi témákkal foglalkoznának többen, és az előbbivel kevesebben.

Az új normálisban semmi új nincsen. Amit most új normálisnak hívnak a munkaerőpiacon, egyetlen olyan tételt nem tartalmaz, amiben új lenne. Gondoljuk már végig egyszer légyszíves, milyen tételekre divat hivatkozni az új normális alatt? 

Az a vezérigazgató, aki 2010-ben elhitte, hogy az otthonról dolgozó dolgozója dolgozik (de szép nyelvünk van :) ), normális volt?

Igen.

Az a vezérigazgató, aki 2000-ben globális csapatot vitt, a földgolyó különböző részein próbálva minden létező együttműködést segítő eszközzel elérni, hogy tudjanak az emberei értelmesen együttműködni anélkül, hogy kinyírnák egymást, vagy a bioritmusukat, vagy anélkül, hogy a csapattagjai akár valaha is találkoztak volna élőben, normális volt?

Ő a Kobra. Csinos, mi?

Igen.

Az a vezérigazgató, aki 1990-ben azt mondta, hogy minden egyes munkavállalónak olyan célokat szeretne látni, amely tökéletesen összecseng az övéivel, és a sajátját kitette az ajtóra, hogy mindenki tudja ő miért dolgozik, normális volt?

Igen.

Az a vezérigazgató, aki 1980-ban azt mondta, hogy azt csinálsz, amit akarsz, de találd ki, hogy hogy tudod magad, a csapatod és én hogy tudlak titeket mérni, aztán nézzünk rá havonta, hogy hogy álltok - az normális volt?

Igen. 

Az a vezérigazgató, aki 1970-ben úgy döntött, hogy a dolgozóira bízza bizonyos rendszerek kialakítását és bevezette a kollektív felelősség intézményét, bedobva ezzel a gyeplőt a lovak közé, akik maguktól vágtattak remek irányba tovább, normális volt?

Igen. 

Az a vezérigazgató, aki azt mondta az emberének 1960-ban, hogy ha tudsz, gyere 4 órában dolgozni, ha tudsz gyere 6-ban, ha tudsz, gyere majd 8-ban, csak arra kérlek, annyit dolgozz, amennyit vállaltál, normális volt?

Igen.

Az a vezérigazgató, aki az 1950-es években azt mondta, hogy nem kell feljönnöd a hónapnyitó értekezletre, felhívlak a Kobrán, normális volt?

Igen. 

A fentiek minden egyes pontja valódi - régi - és átkozottul normális. Akkor mi ebben az egész sztoriban az új? Maximum az, hogy ha eddig nem is voltál normális, most már muszáj lesz annak lenned.


De ettől az "új-normálisban" még az ég adta világon semmilyen újdonság nincsen. 


Megosztom

Ajánlott cikkek

2023, itt a vége - buffalo vihar után :)

Az év végi, szokásos összegző bejegyzés tiszteletére, becsülettel megpróbáltam utánanézni, vajon mi lehet a buffalo magyarul.

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2023-12-06

A nagyi még dolgozott irodában.

És hordott magassarkút.

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2023-11-27

Hírlevél feliratkozás

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel