Egyetlen hét van hátra karácsonyig, kettő meg az évből. Ez pedig azzal a sajnálatos mellékhatással jár, hogy az összes utadba kerülő sajtó a következő egy hétben arról fog írni, milyen nagyibugyikat húzzál magadra, hogy csinosnak tűnjél a frissen vásárolt piros kisestélyidben szenteste. Zokniban, mert a magassarkú és a laminált padló ugye, na mindegy. Ha férfi vagy, próbáld meg a saját nyelvedre lefordítani, nem bújok férfimagazinokat (sem), de gyanítom ugyanaz van bennük pepitában, mint a nőiekben. De azért nyugodtan gondolkodj el te is a következőkön, a hercegnéket leszámítva rád is igaz lesz minden.

Egy teljes hétig fogod böngészni minden este hason fekve a kanapédon, hogy mit vehetsz már meg leárazva és milyen fenékemelő harisnyákkal fogod tudni ezeket a göncöket felvenni. Aztán, mikor ezen túl vagy, lesz még egy teljes heted, amikor azt fogod olvasni, hogyan kezdjél majd életmódváltásba január 1-én. Lesz elég időd megtervezni a két ünnep között (amikor akár dolgozol, akár nem, úgyis tudjuk mit csinálsz), hogy hogyan vágjál bele, heti hányszor fogsz edzeni, mit fogsz enni.

Megeszel, megiszol minden maradékot, elolvasod a december 24-31 közötti női sajtó összes cikkét, ami erről fog szólni. Márpedig az összes cikk erről fog szólni, mást nem fogsz találni - na jó Letizia és Katalin hercegné karácsonyi kabátruhája még lehet, hogy megér majd pár sort itt-ott), majd január 1-én belevágsz.

royal-family-wax-figurines-ugly-christmas-sweaters-6.jpg

És pofára esel, ahogy tavaly. Mert ha nem estél volna, nem kellene nagyibugyikról olvasgatnod. 

Úgyhogy van egy korszakalkotó ötletem: ne tervezgessél tovább, hanem ugorjál neki ma.

December közepén, egyetlen héttel az év legbűnösebb korszaka ELŐTT. Hadd védjem meg az álláspontom:

1. Ha most bele bírod zsúfolni a naptáradba, bele fog férni máskor is

Ennél zűrösebb időszaka kevés van az évnek. Főzöl, mosol, ajándékokat vásárolsz, takarítasz, csomagolsz, sütsz, szünetes gyerekeket cipelsz balról jobbra, fenyőfákat dugdosol a körfolyosón, Reszkessetek betörők!-et nézel, mindenki náthás, parkolni sem tudsz soha sehol, katasztrófa tényleg.

Ha ennyi elfoglaltság közé képes leszel bezsúfolni valahogy napi 20-30 perc tornát, olyan büszke leszel magadra, hogy januárban, aminél unalmasabb hónapod tuti nem lesz az évben, már röhögve megoldod.

És ne kezd légyszí, hogy de az nem 20 perc, mert előtte bemelegítés ugye, meg egyáltalán edzőterembe is kell mennem, meg testápolóval kenegetni a lábamat, hogy csillogjon. Figyi, nem kell. Tényleg nem. Nyitsz egy youtube-ot (ha nem tudod mit kell keress, nyugodtan írjál, esküszöm válaszolni fogunk és kapsz négyezer linket, csak győzd végigcsinálni), felveszel egy lyukas tréningnadrágot és nekiállsz tornázni a nappaliban. Ennyi. Pont négyszer annyi idő, mint hogy ezt a cikket olvasod még mindig hason fekve. Ha átküldted a tesódnak is, már csak háromszor annyi.

 

2. Ha már tornázol, kevesebb szemetet fogsz enni

 

tumblr_nh8bjmvsus1qfvq9bo1_1280-1030x541.jpg
Ez nem tudom miért van így, de így van. Nyugodtan keress utána a kutatásoknak, én most nem érek rá, mert még tornáznom kell ma. Ha mozogsz mindennap, már nem fogod megengedni magadnak, hogy a hatodik zserbó is lecsússzon, ez az igazság. Magadból azért csak nem fogsz teljesen hülyét csinálni. 

 

3. Sütés közben is könnyebb lesz ellenállni a kísértésnek

A legelvetemültebb konyhakerülők is nekiveselkednek ilyenkor és legalább Dr.Oetker alapporból sütnek egy adag mézeskalácsot (egyébként tényleg jó, anyukám hétunokás nagymama létére kipróbálta és szuper!). Viszont ha már felkeltél fél órával korábban, hogy tornázz, csak nem fogod megenni a fél tepsit tízóraira.

Ha meg már megetted, legalább utána tornázol fél órát, tehát megint előrébb lettél negyed tepsivel.

Ahogy Mark Twain írta A lóvátett városban: "Vigy minket a kísértésbe!" Fura, hogy ennyit idézek Mark Twaintől, olyan mintha csak őt olvasnám folyton, de nem. Rengeteg szakácskönyvet is olvasok.

 

4. Januárra már tényleg tornázni fogsz, nem irodalmazni

Mivel az egész karácsonyt azzal töltötted, hogy nagyibugyik helyett reform mézesrecepteket olvasgattál, és pontosan tudod már, hogy mit kell egyél ahhoz, hogy tizenkét órával később biztosan lapos legyen a hasad (Semmit. 1200 órával korábban, nem 12-vel, de amúgy stimmel), így januárban már érdemi időt tudsz valóban szakítani a tornára is, meg az étkezésre is.

Mert egyiket sem úszhatod meg, de bármelyiken segítesz, már előrébb vagy. Ha nekiállsz ma és mindennap (aha, 24-én is, hol van az megírva, hogy a csillagszóró előtt/mögött/alatt/után tilos?) tornázol csak 30 percet, már beljebb leszel 4500kcal-val. Akárhogy is számoljuk, az 10 szelet bejgli. Vagy fél kiló zsír rajtad.

Igen, tudom, ez nem ilyen egyszerű. Mert ha te ennyi és ennyi kiló vagy, és ilyen és ilyen testmozgást végzel, stb. De figyelj, mondok valamit. Annyira azért nem is bonyolult, mint amennyit nyafognak rajta. 

Egyetlen szabály van, amit érdemes megtartani:

Neki kell állni.

 

NEM AKAROK ÉLETMÓDOT VÁLTANI, VÁLTOTTAM EZER ÉVE. DE A MUNKÁM GÁZ, MÉG GONDOLKOZOM, ADDIG KÖVETLEK FACEBOOKON.

 

 

képek: http://www.boredpanda.com/, http://quotesgram.com/

Megosztom

Ajánlott cikkek

Hírlevél feliratkozás

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel