Tessék, egy újabb clickbait bejegyzés arról, hogy ne hagyd az utolsó napra a karácsonyi ajándékok beszerzését, meg hogy nem is az ajándék a lényeg, hanem a szándék, meg a szeretet...

Ha erre számítva kattintottál a címre, ne is olvass tovább!

Egyáltalán hogy van időd blogokat olvasgatni, mikor már csak pár nap van hátra? Remélem úgy, hogy vagy annyira tudatos, jól szervezett, modern, és mindful, hogy minden ajándékot - persze online - az év során már rég beszereztél, és a Karácsony előtti utolsó héten már nincs is más hátra, mint környezetbarát módon lebomló bio-csomagolásba burkolni őket, és várni az örömtől csillogó szemeket a fa alatt.

tips-for-avoiding-the-last-minute-christmas-rush.jpg

Sőt! Ugye ti is évekkel ezelőtt meghoztátok azt a döntést a családoddal és a barátaiddal, hogy csakis élményt ajándékoztok egymásnak? Hiszen titeket már régen nem tudnak átverni a fogyasztói társadalom szokásos karácsonyi maszlagjával, meg a cuki, megható reklámokkal... Hogy az adu ász DIY ajándékokról már ne is beszéljek: szépen csomagolt lekvár, saját készítésű csoki bonbon, patchwork takaró, vagy apu által összekalapált madáretető.

Kezded már rosszul érezni magad? Mégis hogy lehet, hogy rajtad kívül mindenkinek ennyi ideje, kreativitása, energiája van? Tényleg te vagy az egyetlen, aki négy nappal szenteste előtt még nemhogy jól átgondolt listával nem rendelkezel, de az idei megmaradt 6 nap szabadságodat sem írtad ki - szóval azt sem tudod, mikor fogod beszerezni az egyelőre még ki sem talált tuti ajándékokat?

Nem, nem te vagy. Menj csak be bármelyik plazába december 23-án.

 

mall.jpg

Mondok egy pazar újdonságot: mint az életben sok minden másra, a karácsonyi készülődésre is igaz, hogy mindenkinek más a ritmusa.

Ha az a fajta vagy, aki a legfontosabb céges prezentációra is két nappal előtte kezd el készülni, miért várod el magadtól, hogy az ünnepek előtt te legyél a full nyugodt, mindent jó előre megtervezett szuperanyuka?

Ha egész évben halogatod a könyvespolc megerősítését, mert tulajdonképpen férfi létedre utálsz barkácsolni - és sokkal biztonságosabb is szakemberre bízni egyébként - miért lepődsz meg, hogy idén is kicsit ferde lett a fa, és persze megint ráment egy ujjad mire belevarázsoltad a fém talpazatba?

Attól, hogy a haverod minden évben lelkesen meséli, éppen milyen mediterrán szigetre menekültek az asszonnyal a "szokásos karácsonyi családi hercehurca" elől, nem ciki bevallani, hogy te tulajdonképpen boldogan szeled át a fél országot többször is három nap alatt azért, hogy együtt legyél a családoddal.

És igen, minden évben ugyanazt is főzitek. Mert nektek így jó. Nekik meg máshogy. Egyik sem jobb, vagy rosszabb a másiknál.

Hidd el, azok, akik körülvesznek, nem azért szeretnek, amilyen lenni akarsz, hanem azért, amilyen vagy. Szóval mikor máskor engedhetnéd meg magadnak, hogy olyan legyél, amilyen, ha nem a szeretet ünnepén?

És mivel tudjuk, hogy éppen azért lett a közhelyből közhely, mert igaz, hadd emeljek ki még valamit: tényleg nem az ajándék számít. Az számít, ahogyan eljutsz odáig, hogy van mit kibontani a fa alatt. Hogy oda tudsz figyelni magadra, és nem szétforgácsolódni a tökéletesség hajszolásában.

Esetleg megengedni magadnak, hogy egy kicsit igenis szétessél. És ha ezen túl vagy, akkor arra koncentrálni ami fontos. Neked mi az? Ugye, hogy nem az ajándék...

 

Karácsonykor is kövess minket Facebookon. Mert mi például olyanok vagyunk, akik az ünnepek alatt is postolnak. Mert nekünk úgy jó. Vagy nem. Meglátjuk milyen kedvünk lesz. :)

 

Ha csakazértis szereted a karácsonyi reklámokat, nézd meg az idei legjobbakat itt: http://www.telegraph.co.uk/business/0/best-christmas-adverts-of-2016/

 

kép innen: http://realitysandwich.com, https://www.lifezette.com

 

Megosztom

Ajánlott cikkek

Hírlevél feliratkozás

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel