Nem tudom vágjátok-e, de lassan és kevésbé biztosan, a hazai versenyhivatal is megérkezett a XXI. századba, úgyhogy most már kötelező feltüntetni a szponzorált tartalmakat a blogbejegyzéseken is. Ez azért jó hír, mert minket a saját cégünk szponzorál, amit eddig is feltüntettünk, másrészt mert a B2B influencerek jelentős része (ühüm, mi is), 90%-ban barter üzleteket köt a médiamegjelenéseiért, amit egész biztos nem fogunk sehol sem feltüntetni.

Na, ezt csak azért bocsátom előre, hogy tudjátok, a Forest: Stay focused nevezetű mobilapp nem szponzorál minket, és ezt a posztot sem.

capture-d_ecran-2014-09-18-_-15_47_56.png

Ettől viszont még zseniális cucc. De mire is jó? Arra, hogy a magunkfajta, ezerfele szakadt Y/Z/whatever generációs munkavállaló egy irányba tudjon koncentrálni.

Igen, erre illene képes legyen az agyunk is. 

Igen, döbbenet, hogy arra is van applikáció, hogy hogyan ne figyelj valamire :) 

Viszont, működik. 

750x750bb.jpeg

Letöltöd az applikációt, beállítod, hogy meddig szeretnél békén maradni és elindítod. Ezzel elültetsz egy virtuális fát.

Aztán elkezdesz írni például egy cikket, vagy megcsinálni egy feladatot a melódban, vagy főzni egy birkapörköltet. És, mint az szokott lenni, hat és fél perc után eszedbe jut, hogy még megnéznéd a neten, hogy a kinézett társas akciós lesz-e még black friday után vagy sem, úgyhogy megfogod a telefonod.

És ekkor a kicsi, de annál könyörtelenebb applikáció kiírja neked, hogy még 53 perced van, úgyhogy ezt most fejezd be és húzzál vissza pörkölthöz/leckédhez/melódhoz/cikkedhez.

Mindeközben letiltja a telefonokat, az emaileket, a notification-öket, mindent. 

És az a tudat, hogy most ezzel rohadtul kinyírnál egy virtuális fát, elég ahhoz, hogy visszaülj és fókuszált maradj. Jó, mi? Itt tudod letölteni, aztán már kezdheted is a gyakorlást.

Nálam szkeptikusabb biztos nem leszel egyébként, én voltam olyan nagyképű, hogy azt gondoltam, az, hogy az, hogy én amúgy is évtizedek óta stopperre csinálok minden beosztható feladatot, bőven elég hatékony. Aztán kipróbáltam és elég hülyén éreztem magam, mikor rájöttem, hogy az első 5 alkalommal úgy kinyírtam a növekvő kis facsemetét, mint a huzat. Mert állatira nem bírtam ki 60 percet a mobilom nélkül.

Ha egyébként egy halogató, nincs időm nekem semmire típus vagy, akkor a lassan időszerű, évek óta halogatott életmódváltáshoz is remekül tudod használni, nem kell mindig melózni, mindjárt december.

Elindítod és addig kénytelen vagy tornázni, olvasni, konyhaszekrény belsejét pucolni, vagy bármit, amiről eddig azt hitted, hogy neked aztán frankón nem fér bele az idődbe, soha. De befér. Csak ügyesebben kell darabolni.

screen-forest.png

És most szívesen csatolnék egy screenshotot a saját telefonomról, ami szerint még 43:26 percem van a 60-ból, és még azt is kiírta a szemtelen, hogy "Leave me alone!".

Úgyhogy nem csatolok, hanem írok még egy cikket.

 

A REMEK ÖTLETÜNKÉRT CSERÉBE KÉRÜNK EGY LIKE-OT FACEBOOKON, 5000-EN AKARUNK LENNI MÉG AZ IDÉN, HOGY AZTÁN MÁR TÉNYLEG KÉNYTELENEK LEGYÜNK NEKIÁLLNI A MEETUP SZERVEZÉSNEK.

kép: https://blog.monkey-tie.com, play.google.com

Megosztom

Ajánlott cikkek

A mindfulness nem káros, és nem is értelmetlen

Péntek 13. amúgy is baljóslatú napján, "Mindfulness: csak értelmetlen, vagy káros is?" címmel megjelent az indexen egy cikk, amely laikusként is rengeteg ponton támadhatónak tűnt.

person Nagy-Józsa Dorottya ACC today 2018-04-17

TEDxWomen belülről

Tegnap lezajlott az első TEDxLibertyBridgeWomen Budapesten, a Hatszín Teátrumban. Társalapítóként vehettem részt a folyamatban, így hadd írjam le, milyen volt a backstage-ből a rendezvény, amely ezentúl minden év november 2-án megrendezésre kerül majd. 

person Nagy-Józsa Dorottya ACC today 2017-11-03

Hírlevél feliratkozás

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel