Mi az, amire végre nincs szükséged azáltal, hogy online tartod a csoportos képzés-fejlesztéseidet?

Nem fog szépen hangozni, de bizony egy csomó szemétre. Online nincsenek tollak, papírtömbök, apró whateverek ajándékba, post-itek, flipchartok, nem fogynak tonnaszámra a filcek. Akármennyire is próbáltuk ezeket kiírtani az életünkből korábban, nem mindenütt sikerült. Valahol az elmúlt jó pár évtizedben a résztvevők fejében szinte elvárásként fogalmazódik meg, hogy szépen dekorált, teljesen felesleges mappákba szeretnének olyan tollakat kapni méééég, amiből van otthon hatszáz. Esetleg mellé egy gumilabdát, amit nyomkodhatnak, mondjuk idáig korábban sem süllyedtünk szerencsére. 

Idén aztán március végétől átállva teljesen online-ra, ezek eltűntek az életünkből. Ha jól csináljuk, egyszer és mindenkorra. Mikor realizáltuk, mennyit spórolunk meg az életünkből azzal, hogy ezeket nem szerezzük be, nem osztjuk szét, és mint ilyen nem dobjuk be a szemétbe, na akkor jött az ötlet, hogy ha már ennyivel jót teszünk magunknak és a jövőnek, mi lenne ha rátennénk erre még egy lapáttal. 

Körbenézve a magyar piacon, hamar meg is találtuk a számunkra legszimpatikusabb kezdeményezést, a PlantaTreeCocktail-t. 2020 nem az ő évük lenne, hiszen a kezdeményezés lényege, hogy ha iszol egy koktélt az őket támogató vendéglátó helyeknél, akkor a koktélod árából ők ültetnek a nevedben egy fát. 

Idén azonban felelősséggel nem sok koktélt tudtunk meginni, úgyhogy járhatóbb utat kellett keresnünk. Augusztus elején úgy döntöttünk, minden fél napos online fejlesztésünk után ültetünk egy fát. Egyetlen vöröstölgy a nyíradonyi erdőben talán nem tesz hozzá a világhoz, de ha minden egyes ilyen négy órás fejlesztés, coaching, tréning, workshop után elültetünk egyet, egész szép kis erdőnk fog kikeveredni a végére.

A legnagyobb falattal kezdtük, a legtöbb alkalommal rendelkező online képzés-fejlesztési projektünk most ősszel a Telekom vezetőfejlesztése, ennek a keretében 117 vöröstölgyet már biztos elültetünk december végéig - ha Nyíradony mellett jársz, az első pár tucat facsemetébe már bele fogsz botlani. 

Ha te is képzés/fejlesztéssel foglalkozol, gyere utánunk, gondold meg együtt mennyit hozzátehetnénk a #mierdőnk-höz. Nem kell mást tegyél, csak leszerződsz egy számodra szimpatikus kezdeményezéssel és minden fejlesztésed után teszel valamit a közösbe.

Részünkről a következő pár hét egyik legfontosabb feladata #atierdőtök #amierdőnk projekt az összes futó fejlesztésünkre való kiterjesztése.

És ha rajtunk múlik - márpedig igen - akkor akármikor is térünk vissza a tárgyalótermekbe, ezt a szokásunkat biztosan megtartjuk. Nincs toll, nincs fancy mappa, nincs céges papír. Nincs több szemét.

Van helyette #atierdőtök, a #mierdőnk.

Megosztom

Ajánlott cikkek

2023, itt a vége - buffalo vihar után :)

Az év végi, szokásos összegző bejegyzés tiszteletére, becsülettel megpróbáltam utánanézni, vajon mi lehet a buffalo magyarul.

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2023-12-06

A nagyi még dolgozott irodában.

És hordott magassarkút.

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2023-11-27

Hírlevél feliratkozás

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel