HR Revolution - Tényleg válság van a HR-en?

person PottokJudit today 2019-04-18 label

Munkaerőhiány, employer branding, generációk, megtartás, bevonzás, Big Data, automatizálás... akartok még pár buzzwordöt? Na jó, én sem! Beismerem, hogy a cím clickbait, mentségemre szóljon hogy ha azt a címet adtam volna: gyere el az első HR témájú Portfolio nagykonferenciára, valószínűleg te sem kattintottál volna.

De ha ez még önmagában nem lenne elég, hogy végig is olvasd, lássuk miért gondolom, hogy akár HR-esként, akár cégvezetőként ott a helyed!

Nem csak egymás vállát veregetjük

Azt szeretem a Portfolio-s rendezvényekben, hogy bármilyen témát tűznek is a zászlójukra, nem csak annak a szűk szakmai körnek szól, akiket közvetlenül érint. Én például először egy ingatlanos konferencián voltam náluk előadni, mert fontosnak gondolták, hogy az ingatlanberuházásban és üzemeltetésben érintett szakemberek halljanak arról is, mit keres egy mai fiatal, ha belép egy új irodába. (By the way idén is lesz FM&Office konferencia, gyertek!) Ugyanez a helyzet a HR Revolution-nel is: nem arról szól, hogy minden HR vezető elmondja milyen fantasztikus cégnél dolgozik és mennyire előremutató, szuperhatékony megoldásaik vannak például a jelöltek bevonzására - pont ugyanannyi üzleti vezető vesz részt a panelekben mint HR-es, és az tuti hogy ők nem fogják szépíteni, ha arról van szó, hogy náluk hogyan működik a HR, min kellene még tekerni ahhoz, hogy üzletileg hatékony szervezeteket építsünk.

Üzleti szemlélet

Bármennyire szeretjük elfelejteni, egyik cég sem önmagában azért létezik, hogy oda bejárjunk napi 8 órát és jól érezzük magunkat. Ha esetleg mégis tudtok ilyet aki csak ebből csinál pénzt, kérlek szóljatok!! :)

Pénz, Bankjegy, Euro, Ajándék, Hogy, Póráz, Ruhák Vonal

Szóval a HR az üzletért van, és nem önmagáért - éppen ezért egy HR témájú konferencia akkor kerek, ha nem csak színes prezentációkat nézegetünk jól hangzó emléletekről, hanem hús-vér vállalatvezetőkkel beszélgetünk arról, hogy melyik színes-szagos elméletet éri meg bevezetni a gyakorlatban egy cégnél. Ja, és az ugye már világos, hogy ezt eldönteni nem a HR dolga, mint ahogy a munkaerő-hiány sem a HR problémája, hanem a cégé, a felsővezetésé - a HR-rel együtt. Szóval május 23-án egy teljes szekció a bullshitmentes hatékonyságról fog szólni - véletlenül pont én moderálom.

Aktuális témák

Persze nehéz a jelenlegi helyzetben újdonságokat behozni egy HR konferenciára, mindenkinek a könyökén jönnek ki az újhullámos szoftverek, platformok vagy az employer branding. Ettől még nem kerülhetjük meg ezeket a témákat, de az nem mindegy, hogy kik beszélgetnek róla. Nem lövök le mindent előre, tessék átkattintani a rendezvény honlapjára!

Végre nem csak multiknak szól

Teljes szekció KKV vezetőkkel, KKV dolgozóknak? De hát náluk nincs is minden esetben HR osztály, sőt, lehet hogy még HR vezető sem! Na, pont ezért. El sem tudom képzelni, mennyire nehéz lehet kialakított HR folyamatok, hatalmas nemzetközi büdzsé, és egy felkészült szakmai csapat nélkül kezelni akár csak egy nehezebb keresést, vagy egy szervezeti átalakítást. Ezért is nem én leszek ebben a panelben, hanem Balázs.

Én azt mondom, ha egy HR rendezvényre mész idén tavasszal, mindenképpen ez legyen az, és döntsd el, hogy igazam van-e a fentiekkel.

Addig is amíg gondolkozol, olvass minket Facebookon is, vagy gyere Instára! (Dorka nagyon szeretné, ha a harmadik szülinapunkra meglenne a 6000, ne okozzatok csalódást! :) )

 

képek a Pixabayről és a rendezvény honlapjáról

Megosztom

Hozzászólások

Ajánlott cikkek

Hírlevél feliratkozás

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel