Hogy mi hiányzik a home officeból? Hát a placebo-hatás.

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2022-09-23 label home_office, homeoffice, önismeret, csak_úgy

A múltkori, nagy sikert aratott cikkünk, "a zakós, a zakós az nagyon igaz!' parázs vitákat keltett a saját csapatunkon belül is.

Hálisten, hiszen azért írunk egyébként. Laci véleménye, miszerint életét és vérét a home officért, nagyon sok főállásban irodai melót végző csapattagunknak is felkeltette a figyelmét. Ahogy rengeteg ügyfél, barát olvassa a cikkeket, és ilyenkor mindenki hív, ír, hogy megossza a véleményét. Hogy de basszus ő nincs egyébként jól home officeban, mert valami onnan hiányzik.

Mindeközben rengeteget dolgozunk a gyógyszeriparban (na, és most kapaszkodj, a csapatunk egyik román coacha coacholja az egyik giga pharma üzbegisztáni ügyvezetőjét is, oroszul!! Nyilván home officeból, online. Na ez menő, nem? :) ), és a múltkor egy helyi, torzult szervezeti kultúráról való beszélgetés alatt kristályosodott ki a kép.

Hogy mi hiányzik neked a home officeból.

A placebo-hatás.

A placebo-hatás, ami egyébként erősödik, ahogy múlnak az évtizedek. Magyarán a SEMMIT tartalmazó pirula bizonyítottan nagyobb hatással bír például egy 2022-es kutatásban, mint egy 1972-esben. Miért? Mert finomodik a placebo beadásának mikéntje.

A páciens nem bekapdossa a keserű pirulát és hazamegy, hanem fogadják, főznek neki egy sütőtökös-szerecsendiós nespressot, adnak mellé mandulatejet, cukormenteset, hátha kevés volt még a műanyag :), beszélgetnek vele. Meleg van, kristálytiszta az üvegajtó, olvassa a 8 USD-s magazinját. Beadják a pirulát, aztán megkérdezik hogy érezte magát, pár nap múlva megint írnak neki, felhívják, dajkálják még egy kicsit.


És ennek köszönhetően A SEMMI magasabb százalékban mulasztja el a fájdalmat például, mint régebben, amikor nem volt mellé pumpkin latte.

Ergo?

Ergo ez a hab az, amivel dúsítjuk a munkánkat az office-ban, és ami egyébként szőrén szálán eltűnt, mióta hazamentünk. Nincs ergonomikus fotel, még mindig nincs szörfdeszka a falon, nincs sütőtökös kávé. Nincs fontosnak tűnés, amiért régen galléros pólóban mentél akkor is, amikor a többiek még inget húztak, ezzel is mutatva, hogy neked lehet.

Nincs üvegiroda, nincs open-door policy, nincs közös reggeli. NINCS PLACEBO-HATÁS.

Az érdekesség az, hogy bárkivel beszélgetsz mélyebben a témáról - és tedd, próbáld ki!, ugyanerre fogsz jutni. Rosszul van, megyünk lejjebb, keressük az okát. Aztán ha megvannak, megyünk feljebb, mit tudna ezért tenni, hogy jobban legyen.

Na, hát igazából semmit, mert hiányzik ugyan Robi, de annyira nem, hogy a következő meetinget egy kávézóban szervezzük, vagy arra bemenjünk az officeba, mert na annyira azért nem hiányzik.

Hiányzik az üvegajtó, meg a motoros asztal, ahol állva pötyöghetek, de igazából jól elvagyok a konyhaasztalon, nem akarok saját irodát csinálni otthon. Nem fáj annyira, hogy a tüneteim kezelésére önként tegyek bármit.

Csak épp annyira fáj, hogy az iroda viszont már elmulasztaná szerintem.

De ha a fájdalmaid már szerinted is elmulasztaná a placebo is, biztosan azzal van a gondod, hogy hol vagy? Nem azzal, amit csinálsz?

Megosztom

Ajánlott cikkek

2023, itt a vége - buffalo vihar után :)

Az év végi, szokásos összegző bejegyzés tiszteletére, becsülettel megpróbáltam utánanézni, vajon mi lehet a buffalo magyarul.

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2023-12-06

Amikor Windsorban teáztunk Fülöppel

Szóval van az a láthatóság, ami már kellemetlen.

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2023-10-04

Hírlevél feliratkozás

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel