A naptár és a hőmérő szerint is futunk bele a télbe, úgyhogy gyorsan összeszedtük neked azt az 4 kötelező programot, amit nem szabad kihagynod a következő pár, zimankós hétből. 

1. Cipősdoboz készítés

cms-image-000014236.jpg

A cipősdoboz készítés az egyik legkedvesebb karácsonyi hagyomány, amit csak ki lehetett találni, ha eddig nem tetted, idén mindenképp csatlakozz!

A Baptista Szeretetszolgálat akciója keretében nincs más dolgod, mint eldönteni, hogy milyen nemű és hány éves gyermeknek szánod az ajándékod, ezután megtöltesz egy jó állapotú cipősdobozt kisebb játékokkal, írószerrel, édességgel, amivel csak szeretnéd, becsomagolod, ráírod, hogy "8 éves kislány" és leadod az egyik gyűjtőpontba.

És ezzel egy 8 éves kislánnyal több kaphat idén ajándékot, Karácsonyra.

7420135_484625a0c58a2712566979caec62e351_wm.jpg

2. Belvárosi séta

Belvárosi sétádat időzítsd az egyes pont utánra, és vidd magaddal a cipősdobozod. Ha nem fővárosi vagy (akkor klikkelj a címre, és találsz egy térképet is!), idén ülj fel a vonatra és nézd meg a budapesti karácsonyi vásárokat, egy szemernyit sem maradnak el híresebb (és már alig drágább:) ) bécsi társaiknál. Egy dolgod van, otthon igyál egy nagy bögre forraltbort, mielőtt nekiindulsz. Kezdj a Deák téren, add le a cipősdobozod, majd sétálj végig a Fashion street-en és lyukadj ki a Vörösmarty-n, az egyik első karácsonyi vásáron.

advent-bazilika.jpg

Ha körbenéztél, sétálj ki a Dunakorzóra, majd haladj a Szent István Bazilika irányában. Útközben ne felejts el bekukkantani a Four Seasons Gresham Palace-ba (Idén nem nyitott ki az adventi vásár a gresham-ben, ettől még persze bemehetsz! a szerk.), ne tántorítsanak el a tányérsapkás, londoni eleganciát idéző komornyikok az ajtóban - bizony ez is egy nyílt adventi vásár, amit benn találsz. És egyszerűen gyönyörű.

four-seasons-gersham-palace-karacsonyi-vasar-2.png

Ha kiértél a Bazilikához, és meghallgattad a koncertet, vagy megnézted a fényfestést, fordulj jobbra és haladj végig a Sas utcán. Egyél egy macaront és igyál mellé egy valódi forró csokit a Chez Dodonál, majd átmelegedve haladj tovább a Madách tér irányába.

23843504_1606724406088528_1878353728884381449_n.jpg

Ha körbenéztél, menj át a Károly Körút túloldalára, jutalmazd meg magad egy kenyérlángossal (az elmúlt pár évben itt a sarkon volt a legfinomabb), majd sétálj vissza a Deák térre, és metrózz haza - vagy az autódhoz. :)

karacsonyi-vasar-kivilagitott.jpg

 

3. WAMP, az első karácsonyi design vásár

0a56f947cdf1d40df63d56020ba2ac15_2.jpg

A most már hagyományosnak mondható wampon, az Advent három vasárnapján (a negyedik idén december 24-ére esik, azért csak hármon) nézelődhetsz, vásárolhatsz, inspirálódhatsz a magyar designerek munkáiból. Nehéz lesz üres kézzel távoznod, úgyhogy időzíts az ünnepi időszak elejére, hogy még legyen kipipálatlan név a karácsonyi ajándéklistádon.

1_3.jpg

 4. éjszakai Rudasozás

termalfurdo_uj_rudas2_900556_2_1.jpg

Péntek és szombat éjszaka idén télen is nyitva lesz a Rudas. Nem, nem leszel egyedül, de ez szemernyit se tántorítson el a terveidtől. Feküdj hanyatt a panoráma jacuzziban és élvezd forró termálvízből a téli Budapest látványát.

un-autre-temps.jpg

 

ADTUNK 4 SZUPER TIPPET, ADSZ CSERÉBE EGY LIKE-OT?

 

képek: https://www.termalfurdo.hu, index.hu, welovebudapest.com, ciposdoboz.hu, wamp.hu, https://www.facebook.com/chezdodomacaron

Megosztom

Ajánlott cikkek

Hírlevél feliratkozás

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel