Here is the next 2 months, what am I missing?

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2022-09-07 label infláció, vezetőfejlesztés

Ez volt a naptármeghívó címe, amit az ügyfél küldött az ülésünkre.

Küldj egyet te is. Na ne nekem, légyszí :) Meg nem is kell, hogy a coachodnak. Mert ez az az ősz, aminél azért a szokásosnál is nagyobb levegő szükségeltetik. Írtunk már a válságkezelésről párszor, böngésszél a blogon, ha ráérsz, de a legjobb azért mégiscsak az, ha követed Adam példáját. Leülsz másfél órára valakivel, akit legalább olyan okosnak tartasz, mint magadat, és átveszed az elejétől a végéig, hogy mi fog történni. 

Fogsz ehhez egy üres papírt, felrajzolod, ahogy eladod a termékedet-szolgáltatásodat középre, és utána szépen felskiccelgetsz balra-jobbra mindent.

Honnan hozod, mit csinálsz vele, aztán hova viszed. Akár 1 fős céget viszel, akár 10.000-est, a képlet azonos lesz.

Bájosan látni egyébként a piacon, ahogy a multik még a szokásos látenciával nyugodtan szemlélik a fejvesztett csirkeként rohangáló KKV-ket. De az Adam-hez hasonlók azért már most is látják, hogy attól még, hogy neki más országban van a központja, ez most nem az a sztori, amit meg fog úszni. Szóval ha Téged még nem is rugdosnak a központból, azért nyugodtan elébe mehetsz a kérdésnek.

Előrébb most nem érdemes nézni, mint a következő két hónap, mert az is olyan elképesztően hosszú, hogy azalatt is megfordulhat a világ kétszer. Az, hogy balról indulsz jobbra a papírodon, vagy jobbról balra, mindegy. De igenis gondold végig a termékutad összes szereplőjét, beszállítóstul munkavállalóstul, ügyfelestül.

Melyik vevőd nem fog fizetni, mert nem marad a rezsi után.

Emiatt melyik alvállalkozódat nem fogod tudni kifizetni te sem.

Melyik beszállítód melyik alapanyaga fog elesni, mert be kell zárnia a csarnokát, üzemét, mert csökkentenie kell a termékportfólióját, vagy mert ő neki sincs már elérhető árú alapanyaga, mert közvetlenül érinti a devizánk gyengélkedése (na ezt a szót is harmadszorra találtam meg, hogy elég diplomatikus legyen..:)) )

Melyik osztályodnál fog felpörögni a fluktuáció, mert most még lehet állást keresni, de megint nem tudjuk meddig lesz ez így - és ezt a munkavállaóid pontosan látják. 

A kiürült osztályod kapcsán hogy fogod elérni saját magadnál, hogy nem boldogan költségcsökkentésnek minősíted, hanem végiggondolod, hogy hány embert kell pótolni és hogyan ahhoz, hogy a szolgáltatási színvonalad ne essen. 

És így tovább. 

Ahogy megtelik a papírod, úgy lesz kisimultabb, vagy ráncosabb a homlokod. Vagy mert mindenre gondoltál már, vagy mert felkerült pár felkiáltójel újabb helyekre, és csak több dolgod lett, mint eddig. Bármelyik is a vége, megér másfél órát. Ha meg nincs senki, akivel ezt végig tudnád gondolni, tedd egyedül. Az üzletednek biztos nem fog ártani.



Megosztom

Ajánlott cikkek

A sabbatical, hogy helyre rakja a motivációdat? Hát...

De jól megy ma már, tényleg. Hallom a dörmögésed, és persze, igazad is van.

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2023-11-20

Ha win-win-t hallasz, menekülj!

Ritkán szoktunk belemenni egy-egy készség/képesség (nehogy kinyissuk most ezt :) ) fejlesztésének mélyebb rétegeibe írásban, és ennek általában egyetlen oka van.

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2023-10-08

Hírlevél feliratkozás

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel