"Ez jó mulatság, férfi munka volt!"

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2022-12-06 label csak_úgy, vélemény

Ahogy Vörösmarty mondaná. Itt a vége idénre, jöjjön az idei utolsó blogbejegyzés, a szokásos évértékelővel. Lássuk, mit hozott nekünk 2022.

Van a sokatok által imádott YearCompass, amire annyian esküsznek a csapatból, hogy én is minden áldott évben nekiülök, kinyomtatom. Kitöltöm a proseccomat is mellé, és aztán soha nem jutok túl az első rublikán sem.

Mondjuk a proseccon igen.

Nem nekem valók ezek a rendezett hála-dobozok.

Na de a naptár csak kinyílik, és megnézzük mi történt 2022-ben. Szervezetfejlesztőként nagyon komoly kihívás ám mindennap elmenni tárgyalni és megmutatni, hogy mit csinálunk úgy, hogy minden egyes szerződésed alján titoktartási záradék van. 

Ezért van az, hogy ha írunk is egy-egy konkrét esetről, mert annyira jellemző Rátok, akkor egy Péterből, egy Ágiból, egy Gáborból összességében lesz egy Laci. Na de nem gyúrhatunk össze négy gyártócéget, és mondhatjuk hogy ők ilyenek voltak, és az összes vezetőjükkel dolgozunk, már tavalyelőtt, meg tavaly, meg idén is, és látod, most jöttek meg az eredményeik, és ilyenek lettek. Ez három sebből vérzik, nem lehet elmondani, hogy Kik, és azt sem, hogy milyenek Voltak, meg azt sem, milyenek Lettek. 

Na ezért nem szoktunk minden második héten logós posztokkal villogni facebookon vagy instán, hogy idenézzélkitcoacholunkapukám. Ettől azonban még dolgozunk becsülettel. És igen, kellett hozzá az a google calendar, hogy végiggondoljam, miket is csináltunk idén, mert brutál egy tempót toltunk, Srácok. Megint.

Fejlesztettünk vezetőt és vezetőket, kultúrát és szervezetet, egyet vagy háromszáznégyet, egyéni coachinggal, group coachinggal, team coachinggal, tréninggel, ki tudja még mivel, név nélküli szerb dohánygyárban, a Kecskeméti Konzervgyárban, berlini startupban, az Egisben itthon és Üzbegisztánban, név nélküli giga retailben, az ingatlan.com-ban, a Dreherben, az OTP-ben, a TRC-n keresztül a British Telecomban, a SEED-en keresztül az INA-ban, a Slovnaftban, a MOL-ban, a Colonnadeben, a Morgan Stanleyben, a PWC-ben, a Deloitteban, az EY-ban, az MSCI-ban, a Wizzairben, aztán még a Smartfrontban, a Maspedben, a Gameloftban, az Intrumban, a Mitoban, a K&H-ban, a SPARban, a Budapest Airporton, a Telekomban, a Tigrában, a Zala Megyei Iparkamarában, a Debreceni Egyetemen, a MOME-n, a Gödöllői Egyetemen, a Lightwarenél, a B+N-ben, az Unionnál, az Allwinnél, a Gingermoodnál, a Nemaknál, a Mercedesnél, az Uniqua-Raiffeisen-nél - magyar, angolul, németül, oroszul.

És további 21 céget lefelejtettem a listáról, de mentségemre, hogy ezek jöttek szembe a naptárból, a számlázó programunkba meg nem szoktam nyúlkálni, Orsi meg Andi le is harapná a fejemet, nem bírják a mikromenedzsereket. :)

Mindezek alatt felkészítettük a WorldSkills idei versenyzőit, aztán voltunk velünk versenyezni Baselben, Stockholmban, Helsinkiben és Stuttgartban. Azóta tudom, hogy rendes svájci férfi mindennap mellényt hord és nokedlit eszik. Egyikre sincs valódi mentségük.

És persze tanultunk is, lettek captain tanácsadóink, további profiles XT tanácsadóink, mediátoraink, szupervízorunk, és végeztünk ezer és egy különböző coach képzést. Érkeztek ACC és PCC akkreditációk mind emellé, mert továbbra is tartjuk, hogy túl szép ez a szakma ahhoz, hogy minőségbiztosítás nélkül lenne érdemes művelni. 

Meg van mindenkinek egyenként ezer és egy büszkélkednivalója, és én most elmondom az enyémeket, aztán hátha kedvet kapnak hozzá a többiek is, mert igenis évente egyszer hátra lehet dőlni és lehet koccintani magunkkal is arra, amit letettünk az asztalra. 

Szóval voltam még a Ridikülben, amit azóta sem néztem vissza, mert nem bírom magamon a profi sminket (meg a tv-t se igazából :)) ), aztán zsűriztem a HRBESTen a legjobb hazai learning & development projekteket, moderáltam, kerekasztaloztam a HRFEST Székesfehérváron, Kecskeméten, Debrecenben, Siófokon az MLBKT-n, és a BusinessFesten. Írtam húsz cikket, előadtam összesen vagy tizenöt cégnél és egy tucat konferencián, de a legbüszkébb a finn LOGY supply chain szövetség key note-jára vagyok, még júniusból. 

Aztán amit majdnem elfelejtettem, hogy mélyülök tovább ezen a teljesítmény, csapat-teljesítmény, csúcsforma vonalon, és ezért képzett sportmentál-tréner is lettem még tavasszal, úgyhogy most már jogosan és papírral felvértezve is piszkálhatom a lusta kollegáimat és barátaimat*. Bár hálisten egyre kevesebben vannak :) 

Mindezek mellett még mindig a Csillánál, Bázakerettyén megálmodott FLY tervünk felett repültünk, úgyhogy október végére már kivégeztük az idei, hiperoptimista, éves árbevételi tervünket. 2023-ra már nincsen official bázakerettyei:) számunk, de persze nem hivatalos már van, úgyhogy jövünk januárban és lekoccintjuk az újakat is. Válság ide vagy oda.

Ma este meg, az évzáró karácsonyi sörözésen ott lesz végre az egész csapat, nem csak a kicsi mi. Hiszen a small team, ami Fannival és Zolival együtt most már nyolc fősre bővült, találkozik havonta, státuszol hetente, de a large teammel így egyben, 25-en, csak két havonta látjuk egymást a sörözéseken. A projektmunkák meg mennek a saját rendjükben, ahogy a small team projektmenedzserei diktálják.

És jó ez így nekünk. Nincs kötelező bejárás, nincs kötelező semmi, és nincs be sem.

Aztán péntek magasságában lecsukjuk a laptopot, és utána már csak a pezsgőspoharakat emeljük fel - jövő héten még három vezetőfejlesztés tender eredményhirdetése, úgyhogy azt még meglátjuk, hányszor :) 

2023 jelszava pedig továbbra is a life-work balance.

Mert fordítva semmi értelme.


*szerintem tíz perce se volt éles a cikk, mikor megjött az első lelkes törzsolvasói kérdés egy ezeréves ügyféltől: ééééés veled mi van, te miért nem pihensz soha, negyven éves vagy, nem fogsz így rohadt hamar kiégni? Na, Gergő a kedvedért átszámoltam a kikapcsolódást is, idén 79 napot csavarogtam külföldön (9 nap meló, 70 nap sport vagy utazás) és még fogok 3-at, de voltam belföldi szabin is doszt. És a stresszkontroll: a garmin szerint eddig '22-ben 374 órát töltöttem aktívan, összesen 316 tevékenységgel, 84x futottam, 31x bringáztam, 29x erősítettem, 146x voltam sétálni vagy hegyet mászni, 23 napot snowboardoztam, és csináltam 3 egyebet, akármi is legyen az :) A stressz-szintem pedig mindennek köszönhetően 100-as skálán 24-es -> "For this time period, your overall stress level is 24, which is considered rest". :)

Megosztom

Ajánlott cikkek

2023, itt a vége - buffalo vihar után :)

Az év végi, szokásos összegző bejegyzés tiszteletére, becsülettel megpróbáltam utánanézni, vajon mi lehet a buffalo magyarul.

Nagy-Józsa Dorottya PCC Nagy-Józsa Dorottya PCC today 2023-12-06

Hírlevél feliratkozás

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel