Rövid leírás

Centralizált gyártás esetén gyakori, hogy az egyik ország a másiknak kiszolgáltatott bizonyos termékek ellátása esetében. Papíron ugyan minden ország egyforma, de iparágtól függetlenül azt látjuk a piacon, hogy mindig az importőr jár rosszul.

A háttérben gyakran tapasztalni, hogy nem feltétlen csak a "kivételezés" esete áll fenn. Az előrejelzéstervezés nem megfelelően működik, nincsenek azonosan összehuzalozva a gyártási és az export folyamatok, nincs rendes kommunikáció a felek között, és még sorolhatnánk. Ennek a kooperációnak a kialakítása általában meglepően gyors, és gyakorlatilag azonnal tapasztalható eredmény. Már azáltal, hogy valaki rendes folyamatszemüvegen keresztül nézi meg, mi is történik. Az együttműködő felek sokszor teljesen maguk tudják felmérni és meg is javítani a rosszul működő rutinokat. Mi a háttérből segítünk, a munkánkat akkor végezzük jól, ha mihamarabb láthatatlanná válunk a szervezetben - amihez az kell, hogy ne a "tanácsadó jelenléte" legyen az, ami a változást indukálja.

Sok cégnél látjuk, hogy egy kapcsolat javítása húzza maga után a többit, a régió többi országa hamar indul magától a best practice után, ami sokkal egyenletesebb együttműködést és rendszerszintű termékhiány- és készletszint-csökkenést von maga után.

  • Javul az ország közti kommunikáció.
  • Kiszámíthatóbbak lesznek az export-import folyamatok.

Csapattagok

Somlai Dániel ACC
Esztergályos Orsolya
Matskási Zoltán

ha minden jól megy mi az eredménye?

trending_up Javul az ország közti kommunikáció.
trending_up Kiszámíthatóbbak lesznek az export-import folyamatok.

Ok, nézzük meg,

mit segíthettek.

Igyunk egy kávét!

Jelentkezem

Kapcsolódó cikkek

A vezetésben nincs rövidtáv

A vezetés szerep, de nem színjáték, ahol a Hamlet két monológ között a büfében cigizve ihatja a duplakávét.

Bezerédy-Herald Balázs ACC Bezerédy-Herald Balázs ACC today 2021-06-20

Amit félreértesz a mentoringgal kapcsolatban

Még 2017-ben írtam mentoring témában cikket a blogunkon. Azóta többedik ügyfelünknél veszünk részt tanácsadóként vállalati mentoring rendszer kiépítésében, több partnerünknél támogatjuk a mentorokat tréninggel, coachinggal. De van két félreértés, amit rendre, mindenhol el kell oszlatnunk az elején. Ezeket.

Bezerédy Herald Balázs ACC Bezerédy Herald Balázs ACC today 2021-03-24
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. More information. cancel